تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
در رویداد ۲۴ بخوانید:

مواضع اخیر ویتکاف امیدوارکننده است یا نگران‌کنند؟ | چالش اصلی برنامه هسته‌ای است یا برنامه موشکی؟

نماینده ترامپ ضمن تاکید بر اینکه هدف آمریکا محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است نه نابودی آن، از راستی‌آزمایی برنامه تسلیحاتی ایران گفته است. به نظر می‌رسد که موضع آمریکا در برابر برنامه موشکی و نظامی ایران، روند مذاکرات را با پیچیدگی‌های بیشتری مواجه کند.

مواضع اخیر ویتکاف امیدوارکننده است یا نگران‌کنند؟ | چالش اصلی برنامه هسته‌ای است یا برنامه موشکی؟

رویداد۲۴| استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه در مصاحبه با فاکس نیوز رایزنی‌هایی که شنبه قبل در مسقط انجام شد را «مثبت و سازنده» ارزیابی کرده و گفته که «ما در حال بررسی این هستیم که آیا می‌توانیم وضعیت را از طریق دیپلماتیک و گفت‌و‌گو حل کنیم».

او همچنین گفته «آمریکا به دنبال «محدود کردن» غنی‌سازی اورانیوم ایران است، نه «نابودی» کامل برنامه هسته‌ای این کشور.»

بخش مهم دیگر در سخنان او آنجاست که به موضوع توان تسلیحاتی ایران اشاره کرده و گفته: «موضوع مذاکرات با ایران ابتدا راستی‌آزمایی برنامه غنی‌سازی و سپس برنامه تسلیحاتی خواهد بود. راستی‌آزمایی برنامه ایران، نکته اساسی برای امکان دستیابی به توافق با ایرانی‌ها خواهد بود.»

اظهارات اخیر ویتکاف در فضای مجازی و رسانه‌ای ایران بسیار مورد توجه قرار گرفت و با واکنش‌هایی هم همراه بود. در ادامه به برخی از این واکنش‌ها اشاره می‌کنیم:

جلیل محبی، روحانی نزدیک به طیف قالیباف نوشت: «ویتکاف قبل از دور دوم مذاکرات وارد بحث موشکی شد: موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک باید برچیده شود».

عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای اصولگرا نوشت: «ویتکاف: آمریکا به‌دنبال محدودسازی غنی‌سازی ایران است، نه توقف کامل برنامه هسته‌ای. این نگاه گام بلندی برای نزدیکی دیدگاه‌ها می‌باشد. آنچه برای ما فوق‌العاده اهمیت دارد اینکه راست آزمایی‌ها صرفا توسط آژانس باید انجام گیرد. مطالبه احتمالی راست آزمایی توسط آمریکا حتما به شکست مذاکرات می‌انجامد.»

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر سیاست خارجی نوشت: «موضع آمریکا در قبال ایران بر اساس صحبت‌های استیو ویتکوف

۱ – ایران مجاز به غنی سازی ۳.۶۷ درصدی خواهد بود.

۲ – فعالیت‌های نظامی و موشکی ایران باید همچون برنامه‌های هسته‌ای این کشور، راستی آزمایی شود.

اولی قابل حصول است و دومی مناقشه برانگیز»

حسین یزدی، فعال رسانه‌ای نوشت: «با توجه به صحبت‌های دیشب ویتکاف من تصور می‌کنم ایران و آمریکا در خصوص مسائل هسته‌ای به مشکل نخواهند خورد، چون هر دو طرف غنی سازی ۳.۶۷ درصد را خواهند پذیرفت، اما آنچه که احتمال دارد مذاکرات را به شکست بکشاند گفت‌و‌گو در خصوص نظارت بر موشک‌های ایرانی هست و این کار را مشکل خواهد کرد.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
0
0
امریکا نگران برد موشک ایران تا اروپانیست اما با موشک قاره پیما مخالف است چون تا اروپا باعث کسب در آمد برای امریکا می شود و تا امریکا باعث نگرانی
نظرات شما